Sok od spelte

UTORAK, 26.09.2023

Sok od spelte predstavlja sok od mlade speltine trave. Ona se dobija uzgajanjem organskog semena spelte u zemlji u strogo kontrolisanim uslovima.

Zrno spelte se posadi, zatim se svakodnevno zaliva i za 10 do 12 dana izraste u mladu speltinu travu koja se makazama seče. Nakon toga se melje na mašini sa sporim obrtajima i na taj način se, kap po kap, dobija sok od spelte.

Zašto baš spelta od svih žitarica koje postoje?

Spelta je jedna od najstarijih žitarica tj. vrsta pšenice na našim prostorima. Ima najbogatiji sastav od bilo koje sorte pšenice i dokazano je da nije genetski modifikovana.

Koji je nutritivni sastav soka od spelte?

Sok od spelte se smatra superhranom, jer sadrži izobilje vitamina i minerala koji su neophodni za uravnoteženo funkcionisanje organizma. Od vitamina u najvećoj meri su zastupljeni vitamini A, C, E, K i kompleks vitamina B, a od minerala magnezijum, cink, kalijum, kalcijum, selen, gvožđe i još preko 70 drugih minerala. Bogat je još i sa nekoliko stotina enzima, kao i preko deset esencijalnih aminokiselina.

sok od spelte natural way

Ono što je karakteristično za sok od spelte je to da je on upadljive, zelene boje za koju je zaslužan hlorofil koji se u ovom nutritivno bogatom suplementu nalazi u količini od 70%. Centralni element molekula hlorofila je gvožđe koje vezuje za sebe kiseonik koji se putem krvi dostavlja u sve strukture našeg organizma. Preporučena dnevna doza soka od spelte je oko 30 ml.

Kako se saznalo za lekovitost speltinog soka?

Za to je zaslužna dr En Vigmor (Ann Wigmore) koja je bila doktorka sa litvanskim nasleđem, ali je većinu života provela u Americi. En je zahvaljući znanju svoje bake koja je bila poznata po umeću prirodnog lečenja, izlečila sebe od kancera debelog creva upravo zahvaljujući ovom moćnom eliksiru kada više nije mogla da nađe rešenje u klasičnoj medicini.

Naravno, pored svakodnevne upotrebe soka koji je sama pravila, pridržavala se i zdravog načina ishrane. Tokom godina, i iz želje da pomogne mnogim ljudima, otvorila je Prirodni zdravstveni Institut gde je edukovala ljude koji su oboleli od kancera o mogućnostima upotrebe soka od spelte kao ključnog elementa alternativne medicine. Imala je veliki uticaj na polju alterantivnog i prirodnog lečenja i ostavila je znanje o načinu uzgajanja, kao i lekovitosti speltinog soka.

Kako nam upotreba soka od spelte može popraviti opšte zdravlje?

Preporučuje se za korišćenje u preventivne, ali i terapijske svrhe. Zbog svog bogatog sastava vitaminima i mineralima, dnevna doza soka od spelte će održati vaš imunitet jakim i pružiti vam zaštitu od bakterija i virusa. Takođe, zbog velike količine enzima i hlorofila ima sposobnost da poboljša regeneraciju jetre, ali i da dovode rad creva u normalu.

Korišćenjem soka od spelte omogućavate svom organizmu brzo popravljanje krvne slike. Razlog za to leži u činjenici da su molekuli naše krvi i hlorofila potpuno isti, organizam ga lako usvaja i u celosti koristi sve sastojke. Sem popravljanja krvne slike, ovaj suplement utiče na regeneraciju ćelija, ali i na efikasno podizanje energije i poboljšanje raspoloženja.

Uticaj soka od spelte je teško nabrojati, a još teže opisati

Bezbroj pozitivnih efekata ima, ali nije moguće reći za koliko tačno vremena će se balans u organizmu postići. Kod nekoga su promene na bolje vidljive već posle nedelju dana, a kod nekoga su za to potrebni meseci.

Ono što sami možete otkriti korišćenjem interneta je to da mnogi ljudi koji su bili onkološki pacijenti imaju stav da im je sok od spelte značajno pomogao na putu ozdravljenja. To je potvrđeno i u korišćenju našeg suplementa, jer dosta naših korisnika jesu ili su bili onkološki pacijenti.

Važno je napomenuti da sok od spelte nikako nije lek za kancer, niti ima magičnu moć, ali ima sposobnost da organizmu pruži vitalne nutritijente na putu do boljitka.

Od ideje do proizvoda

Prvenstveno vas moramo ukratko upoznati sa začecima našeg životnog poziva. Naša porodica se više od decenije bavila proizvodnjom i prodajom zaleđenog soka od spelte. Imali smo na hiljade kupaca, vozili smo sok na kućnu adresu ili slali brzom poštom u rashladnim torbama. Međutim, tokom vremena i usled povećanja broja kupaca pojavila su se dva problema – transport i upotreba zaleđenog soka.

Dugo smo razmišljali, istraživali i konsultovali se sa kolegama iz inostranstva. Želeli smo da omogućimo rešenje, da sok od spelte dehidriramo, ali pod uslovom da se svi nutritivni elementi sačuvaju. U međuvremenu se pojavio prah od osušene speltine trave koji se rastvarao u vodi, međutim on nije imao ni približno efekta i uspešnosti kao sporo ceđeni sok od spelte.

Nakon izvesnog vremena saznali smo za inovativnu tehnologiju koju je osmislila NASA kako bi dehidrirali hranu za astronaute na taj način da ona zadrži 100% svih elemenata kao i u izvornom stanju. Ta metoda se naziva liofilizacija i u našoj zemlji nije bila dostupna za šire javne mase do pre nekoliko godina.

Gotovo dve godine kasnije od kada smo prvi put dobili ideju, uspeli smo da sok od spelte pretvorimo u sok od spelte u kapsulama.

sok od spelte u kapsulama beograd

Tada se pojavio sledeći problem, trebalo je pokazati našim korisnicima da kapsule imaju potpuno isti efekat kao i zaleđen sok, ali da je transport i upotreba proizvoda 99% jednostavnija.

Nakon nekog vremena, verujući u nas, svi naši korisnici su prešli na korišćenje soka od spelte u kapsulama, a naša strepnja i bojazan na reakciju tržišta pokazala se kao bespotrebna.

Sada, nakon više od četiri godine proizvodnje soka od spelte u kapsulama možemo sa ponosom da kažemo da smo prvi na svetu liofilizovali sok od spelte, rešili problem transporta i upotrebe.

Gde možete poručiti sok od spelte u kapsulama?

Omogućili smo našim dragim korisnicima da mogu da naruče svoj dragoceni suplement bilo gde da su, u bilo kojoj zemlji, ali i da ga nose svuda sa sobom.  Takođe smo ponosni na to što smo pojednostavili upotrebu soka od spelte. Više nema vađenja soka iz zamrzivača, čekanje na otapanje, niti podnošenja jakog mirisa i ukusa soka. Jednostavno, samo uzmete i popijete kapsulu sa čašom vode i to je to, 10 sekundi vašeg vremena.

Za kraj, na našem sajtu možete poručiti sok od spelte u kapsulama i uveriti se u sve što smo vam predstavili.

Na više poručenih bočica dobijate popust. Probajte i uverite se.

Budite uvek zdravi i srećni!

Porodica Natural way-a.


PRODAJNA MESTA

Pored online shop-a, naše proizvode takođe možete kupiti u apotekama i zdravim hranama, spisak prodajnih mesta širom Srbije koje drže naše proizvode možete pogledati OVDE

Prijavite se na mejling listu

Promocije i novosti o proizvodima. Direktno na vaš mejl.